Gratis hulp en advies

U bent op de officiële website van de Rijksoverheid voor de 'Regeling Gratis VOG voor vrijwilligers'. Hier krijgt u gratis hulp per mail en telefoon bij uw aanmelding, zodat u géén kosten aan de VOG heeft. Lees meer.

Waar moet uw organisatie aan voldoen?

Kijk waaraan uw organisatie moet voldoen om in aanmerking te komen voor de regeling. Lees de voorwaarden.

Meld u aan

Lees eerst over de voorwaarden en procedure, meld uw organisatie daarna hier aan. U kunt zich hier aanmelden voor zowel uw eerste aanvraag als uw herbeoordeling. 

Mocht u hulp nodig hebben bij het doen van uw aanvraag, neem dan contact op met uw contactpunt.

 

 

       

Afhankelijk van een vrijwilliger?

Vrijwilligers werken vaak met mensen die op een bepaalde manier van hen afhankelijk en op die manier ook kwetsbaar zijn. Zo kan een vrijwilliger bijvoorbeeld informatie achterhouden, ervoor zorgen dat mensen niet mee mogen doen, weigeren hulp te bieden of mensen in een lastige of bedreigende situatie brengen. Om deel te kunnen nemen aan de Regeling Gratis VOG moet u kunnen omschrijven op welke manier mensen afhankelijk zijn van uw vrijwilligers. Hoe steekt dat in elkaar

Veilige organisatie?

Voor de Regeling Gratis VOG móet uw organisatie beleid hebben om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. Lees meer over goed en praktisch beleid binnen sportorganisaties, kerkelijke organisaties of andere vrijwilligersorganisaties.